Internationale Strijddag tegen Geweld tegen Vrouwen 2015

0

Terwijl vandaag de dag het geweld tegen vrouwen een universeel probleem is, wordt dit door de invloeden van oorlogen als een cultuur gezien. Vaak worden er definities gekoppeld aan oorlogen, soms zelfs aangeleerd dat zonder oorlog er geen sprake is van een samenleving of cultuur. Invloed van een systeem wat is afgestemd op de oorlog. 

Al 5000 jaar is geweld een onderwerp waar weinig aan gedaan wordt, voornamelijk het geweld tegen vrouwen. Je bent tegenwoordig al snel een uitzondering als je nog nooit met geweld te maken hebt gehad. Als er ergens wordt gesproken over geweld of mishandeling, is het de vrouw die het meeste schade oploopt. In Turkije gaat men hier als volgt mee om; moord of mishandelingen tegen vrouwen is een dagelijks onderwerp op het nieuws, maar het regerende politiek ziet de moorden op vrouwen en het belang van de vrijheid voor de vrouw niet als een politiek probleem. Omdat dit niet als een politiek probleem wordt beschouwd wordt er nog elke dag een vrouw op een brute wijze om het leven gebracht en keer op keer met de dood bedreigd. Er is een raad aanwezig wat binnen de kortste tijd een vergadering kan plannen en een oorlog kan starten, maar de moeite nooit zullen nemen om voor de kwestie van een vrouw rond de tafel te gaan zitten. Aan de rechten en vrijheid van de vrouw moet iets gedaan worden, wat alleen kan als de president van Turkije Recep Tayip Erdogan zijn mentaliteit over vrouwen, dat zij zwakker zijn als de man en er wel degelijk sprake is van ongelijkheid waar hij mee akkoord gaat, zal veranderen. Juist omdat er in Turkije geen gelijkheid zit tussen de vrouw en man, zorgt het ervoor dat er geen rechtvaardigheid is en het vrouwelijke bevolking hier onder lijdt. 

In 2015 zijn er in vergelijking met het jaar ervoor 47% meer moorden gepleegd op vrouwen, zijn verkrachtingen bijna een normale kwestie geworden en is er als laatst gesproken over een verkrachting in het land bij de gruwelijke daden wat was verricht tegen Özgecan Aslan. Aan de andere kant zijn er vrouwen en kinderen in Koerdistan die elke dag te maken hebben met het geweld van de regering, elke dag vallen er doden, gewonden, arrestaties en mishandelingen. Een man die een vrouw mishandeld krijgt een vermindering op zijn straf, omdat vrouwen als 2e rang burgers worden beschouwd. Wat het ergste is, is dat de regering moet zorgen dat dit ophoudt en veiligheid biedt voor de burgers, terwijl de regering dit allemaal doet en veroorzaakt. 

Pamflet 25 november 2015 def 1

Leave A Reply