3 jinên azad – drie vrije vrouwen 2016

0

3 jaar geleden, op 9 januari 2013, zijn 3 Koerdische vrijheidsstrijders en vrouwelijke activisten op een brute wijze in Parijs vermoord. 3 jaar lang vraagt de Koerdische bevolking, de Koerdische vrouwen en vrienden om een verheldering van deze onmenselijke politieke moord in Frankrijk.
Over de gearresteerde/verdachte van de moordzaak zijn er verschillende bewijzen van samenwerkingen met Turkije opgedoken. Ondanks deze bewijzen wordt er in de zaak geen vooruitgang geboekt.

Niet alleen Frankrijk, maar ook de andere Europese landen zwijgen over de zaak.
Dit terwijl de moord op onze 3 kamerraden de deuren opent voor meerdere aanslagen in de toekomst, zoals de moord op Charlie Hebdo in Parijs in 2014 en de aanslag in 2015 waar 130 slachtoffers zijn gevallen.
Niet alleen Frankrijk, maar ook alle andere EU-landen openen de deuren voor aanslagen door de zwijgen.

Met de moord op de 3 Koerdische vrijheidsstrijders Sara, Rojbin en Ronahi, heeft de Turkse staat een aanslag gepleegd op het besproken vredesproces met de Koerdische leider Abdullah Öcalan.
De huidige situatie in Noord-Koerdistan verduidelijkt nogmaals het doelpunt van de Turkse staat.

Sara, Rojbin en Ronahi komen uit de bloederige geschiedenis van de Koerdische bevolking en hebben zich uit verzet aangesloten bij de Koerdische vrijheidsbeweging.
Sakine Cansiz komt uit Dersim, waar in 1938 een genocide heeft plaatsgevonden, Fidan Dogan, Maraş, 1978 Maraş genocide en Leyla Şaylemez uit Diyarbakir, die is opgegroeid met de verhalen van de genocide in Diyarbakir in 1925 en het verzet van Şeyh Sait.

Vandaag de dag zijn Sara, Rojbin en Ronahi niet alleen een symbool voor de Koerdische vrouw, maar voor alle vrouwen over de hele wereld.
Ongeacht waar deze vrouwen vandaan komen, zij tonen allen hetzelfde verzet voor de vrouwenvrijheid.
Als symbool voor vrouwelijke revolutionair worden de ideologieën van Sakine Cansiz in alle talen over de wereld verspreid.
Bij het aan het verstand brengen van de Koerdische kwestie neemt het Koerdische volk Rojbin als voorbeeld.
En vooral de jongeren in Europa zien Ronahi als een groot voorbeeld bij het deelnemen in een strijd voor hun vaderland

Comments are closed.