Sê Jinên Azad – Drie Vrije Vrouwen – Three Free Women 2017

0

De Internationale Vrije Vrouwen Stichting organiseert alweer voor de 4e keer het evenement Se Jinen Azad.

Hoe wreed het onrecht ook kan zijn, het weerhoudt de zon er niet van om op te komen. Hoe verradelijk het ook kan zijn, het kan de waarheid niet verduisteren. We zullen ons verbinden met hun strijd. Noch zullen we ophouden de waarheid te achterhalen, noch de hoop op een rechtvaardige toekomst opgeven. 

Dit jaar komen we weer bijeen op onze ‘Sê Jinên Azad’ avond om onze belofte na te komen aan de drie revolutionaire vrouwen.

De zangeres/liedjesschrijfster Olcay Bayır wordt geïnspireerd door muzikale tradities uit het Midden-Oosten en het Middellandse-Zeegebied.

Muziek door Mehmet Akbas is avant-garde, zonder de ontkenning van de wortels. Westelijke en oostelijke instrumenten, Belcanto en eenvoudige herdersmuziek vinden elkaar heel natuurlijk door het improvisatie-vermogen van de zanger. In een eigentijdse interpretatie van Koerdische muziek neemt Mehmet Akbas zijn luisteraars mee op reis in zijn individuele geluidswereld. Zijn repertoire omvat niet alleen stukken in de Koerdische dialecten Zazaki, Kelhori, Kurmanci en Sorani, ook Turkse stukken en Iraanse composities in Persisch zijn een natuurlijk bestanddeel van zijn repertoire.

Bio ToTaLab (Italiaanse dansgroep) is een kunst en cultuur vereniging opgebouwd door een groep van jonge en heterogene kunstenaars. De vereniging wil een ontmoetingsplek zijn en een oord voor onderzoek en opleiding op het gebied van dans, theater, fotografie, film, en meer in het algemeen de podiumkunsten. Het wil een mogelijkheid creëren voor discussie en dialoog; voor kunstenaars met verschillende achtergronden, die willen onderzoeken en experimenteren.

Programma:
*Muziek:
Mehmet Akbaş & Band
Olcay Bayır
Silvia Tomas
*Dans
Totalab – Italiaanse dansgroep
*Toespraak
*Cinevision
*Poëtzievoordracht

 

Leave A Reply