Stop geweld tegen vrouwen wereldwijd!

0

 

Op 25 november gaan vrouwen in de hele wereld de straat op met de leuze ‘Stop geweld tegen vrouwen nu!’ Vrouwen komen op voor een wereld zonder uitbuiting, onderdrukking en geweld. Het imperialistische wereldsysteem is verantwoordelijk voor een record aantal oorlogen en gewapende conflicten. Het is ook verantwoordelijk voor het feit dat 108 miljoen mensen extreem honger lijden en 65 miljoen mensen op de vlucht worden gedreven. Het leidt de aarde moedwillig naar een milieu-catastrofe. Vrouwen en kinderen zijn hiervan in het bijzonder slachtof-fer. Maar vrouwen zijn ook bijzonder moedig, zoals de vrouwen in Roja-va die geschiedenis schrijven door samen met hun mannen ISIS te ver-drijven en tegelijkertijd een maatschappij op te bouwen met gelijke rechten voor vrouwen en mannen.
In veel landen worden door de heersende klasse extreemrechtse regi-mes aan de macht gebracht. Aan het volk worden onderdrukkende ge-woontes en tradities opgelegd. In landen als Turkije, India, Iran en de Filippijnen worden vrouwen gevangen gezet die actief zijn in de vrou-wenstrijd en bevrijdingsstrijd. In India is Sharmistha door internationale solidariteit en enorme inzet van haar medestrijders vrijgelaten. We strijden nog voor de vrijlating van Figen Yüksekdag uit Turkije en vele anderen. Wij eisen vrijheid voor alle politieke gevangenen!

 

Comments are closed.