Aantal uitgevoerde campagnes

Campagne tegen Feminicide!

Het doel van de eerste campagne was om de zogenoemde eremoorden tegen te gaan en hiermee de term eer, dat nog steeds een taboe omvattend begrip is ,niet alleen in de Koerdische gemeenschap. Openbare bijeenkomsten, informatieve gemeenschapswerk voor vrouwen en tevens voor mannen en vrouwen en ten demonstraties die werden uitgevoerd om solidair te zijn met de slachtoffers van eerwraak. De intense discussies gevoerd rondom dit onderwerp en het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen hebben geleid tot een nieuw campagne gestart op de internationale vrouwendag op 8 maart 2010.

De tweede campagne is georganiseerd met het motto: Laten we onze krachten bundelen voor het overwinnen van de verkrachtingscultuur!

De derde campagne genaamd: Stop de wreedheid van steniging en executies, was door de IFWF in 2011 opgezet tegen doodstraffen en executies, omvattend de steniging van vrouwen waarvan de levens op spel stonden in derde wereld landen. Naast de openbare protesten en congressen, heeft de internationale handtekeningen campagne genaamd: 1  Miljoen handtekeningen om de steniging te laten eindigen was en is georganiseerd voor het redden van de levens van vrouwenactivisten: Zeynep Celaliyan en Sakine Ashitian te redden die door de Iraanse gerechten waren veroordeeld tot de doodstraf.

Vervolgd door de vierde campagne, Stop Feminicide gestart op 8 maart 2011, begon het blootstellen van concepten zoals eer, systematische verkrachting en moord van vrouwen, alleen omdat het vrouwen zijn. Met deze campagne hebben wij getracht om de achterliggende redenen te onthullen van geweld tegen vrouwen.

De hoofddoelen van de campagne zijn:

  1. Het bereiken van een gemeenschappelijke definitie tegen de algehele strijd tegen geweld tegen vrouwen.
  2. Het bereiken van sociale en politieke veranderingen om de normaliteit wording van geweld tegen vrouwen te voorkomen.
  3. Het aanbrengen van juridische termen in nationale en internationale wetgeving en deze aanpassen zodat feminicide wordt gezien als een misdrijf tegen de mensheid.